Mijn week vol aandacht

Midden september ging ik voor een week op yoga retreat naar Italië. Een prachtig domein in 3000 ha natuurgebied, eten van eigen kweek, stilte, inspirerende kamers, .. zalig!


Een week vol aandacht voor mezelf. Mijn emoties, gevoelens, verlangens, dromen, .. Er kwam veel naar boven. Best confronterend. Ik heb weer heel wat nieuwe inzichten over mezelf opgedaan. Hier had ik de tijd voor te nemen en dat was ook mijn bedoeling. Ik was er niet alleen voor yoga, ook voor mezelf. En toch merkte ik mijn please gedrag naar de groep toe om aan alle sessies deel te nemen. Zeker op de laatste dag, de laatste sessie kwam het idee in mij op dat ik het toch niet kon maken om niet deel te nemen aan die sessie want wat zou de groep dan denken? Ik herkaderde mijn gedachten/overtuigingen: ik ben hier voor mezelf en voor niemand anders. Nu heb ik behoefte aan ruimte voor mezelf, reflectie en ik mag mezelf dat toestaan. Anderhalf uur later kon ik rustig en open minded instromen en voluit aanwezig zijn in connectie met mezelf en de groep. 


Wel was het heel belangrijk om bewust die keuze te maken, anders had ik me tijdens die anderhalf uur alleen maar verveeld gevoeld en met mijn aandacht vooral bij de groep gezeten. Door die bewuste keuze te maken kon ik die tijd voor mezelf écht nemen. En zoveel deugd dat dat deed!


En geen haan die er achteraf naar kraaide :-). Zo ook weer die bevestiging voor mezelf dat we het in ons hoofd op voorhand vaak erger maken. Anderen zijn daar ook voornamelijk met zichzelf bezig en niet met mij ;-).


Durf echt voor jezelf kiezen. Waar heb jij behoefte aan? Word jezelf bewust van waarvoor je dingen doet, voor jezelf, voor anderen, .. En hoe kan je wat meer voor jezelf kiezen? Wat houd jou tegen om dat te doen?

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven